Akoestische tegels: ook voor het eigen gemak

Akoestische tegels kunnen erg mooi zijn

De meeste mensen zullen onderhand wel eens van akoestische tegels gehoord hebben. Het zijn tegels die zorgen voor geluidsabsorptie en tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijk voor de inrichting van het huis. De tegels zijn bovendien vaak ook nog brandwerend, dus het is ook nog eens een veilige oplossing voor in huis. De meeste mensen zullen denken dat dit product vooral wordt gekocht door mensen die zelf veel lawaai maken. Ze willen de buren niet tot last zijn en zorgen dat er zo weinig mogelijk geluid het huis verlaat, maar ik heb de akoestische tegels om een heel andere reden gekocht: ik woon in een erg oud huis en ondanks dat ik nooit meer ergens anders wilde wonen was er een klein probleempje: elk geluid van de buren kwam mijn huis binnen. En dan heb ik het over de buren boven, onder en aan beide kanten, dit werd zoals u begrijpt een beetje veel. De oplossing: deze speciale tegels. Sindsdien is mijn huis stil en ik? Ik slaap een stuk beter!