Problemen met de buren

Iedereen stoort zich wel eens aan de buren. Dat is heel normaal, dat hoort erbij als mensen dicht op elkaar wonen. Zolang als het niet uit de hand loopt is het niet erg.

Als het alleen maar het luide feestje is 1 keer per jaar, of dat je hun hond zo nu en dan kunt horen blaffen. Luide televisie wanneer Nederland in de wereld cup speelt. Misschien moet je daar nou niet te zwaar aan tillen. Iedereen heeft wel eens last van hun buren en je loopt zelf toch ook niet fluisterend rond.

Natuurlijk als het aanhoudend is en je er niet van kunt slapen en dat gewoon in je eigen huis zijn stressvol is, zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken: Zijn de buren werkelijk zo lawaaierig of is het misschien dat je in een gehorig huis woont.

Als de buren werkelijk zo luidruchtig zijn, is de beste oplossing eens rustig met ze te praten. Nodig ze eens uit voor een borreltje en leg uit wat het probleem is en zie of je het zo niet kunt oplossen.

Als jouw huis gewoon hele dunne muren heeft ,waar je alles door kunt horen, kan je kijken naar isolatie.

Jaren geleden toen ik een tiener was, en isolatie nog niet gedaan werd en geluidsoverlast nog niet uitgevonden was, isoleerde mijn vader mijn slaapkamer muur met eier-dozen. Gelukkig zijn er nu veel betere producten op de markt.